GASTRONOMIA
scenariusz i reżyseria:
Aleksander Sobiszewski
scenografia i kostiumy:
Aleksandra Stawik i Michał Dracz
opracowanie materiału muzycznego: Roman Rega
produkcja materiału video:
Jakub Lech
występuje: zespół Wrocławskiego Teatru Pantomimy
W oparach absurdu rodzi się historia miłości Gastronoma do kebabu. Namiętne uczucie, jakim zapałał kucharz do kawałka mięsa, jest groteską na filmy grozy klasy D. Gastronom niczym dr Frankenstein lub Pigmalion tworzy z mięsa kochankę swoich marzeń. Spragniony miłości, jest w stanie posunąć się nawet do morderstwa. W karykaturalnej postaci Gastronoma odnajdujemy jednak cechy nieszczęśliwego, pożądającego akceptacji mężczyzny. Przedstawienie, przepojone czarnym humorem, zdaje się być komicznym wyolbrzymieniem miłosnych uniesień.
Znakomite przedstawienie – liryczna makabreska wyreżyserowana przez Aleksandra Sobiszewskiego - wieloletniego mima Wrocławskiego Teatru Pantomimy, jednego z najbardziej charakterystycznych aktorów Tomaszewskiego, jak i świetnego reżysera – mistrza w kreowaniu surrealistycznych wizji scenicznych. Wirtuoz humorystycznego ujmowania rzeczywistości tym razem kpi z miłosnej ekstazy. Szerokiej publiczności Aleksander Sobiszewski znany jest również jako autor scenariuszy do serialu „Świat według Kiepskich”.
SPEKTAKL TYLKO DLA WIDZÓW DOROSŁYCH!
13, 14, 15 kwietnia 2012r. godz. 19.00
Teatr Polski – Scena Kameralna, ul.Świdnicka 28
Bilety: Kasa Teatru Polskiego, ul. Gabrieli Zapolskiej 3
I miejsca: 30 zł - n , 20 zł – u, II miejsca – 25 zł – n, 15 zł - u
Wrocławski Teatr Pantomimy im. Henryka Tomaszewskiego
al. Dębowa 16
71/337-21-03
www.pantomima.wroc.pl
promocja@pantomima.wroc.pl
__________________________________________________
Dla Wywrotowców mamy po 1 podwójnym zaproszeniu na każdy dzień (1zł za bilet). Wystarczy odpowiedzieć na pytanie, kto jest autorem poniższych słów, opisujących spektakl:
Cały spektakl pełen jest nieoczekiwanych zwrotów akcji, a efekt zaskoczenia - potęgowany przez nadrealizm pomysłów.
Mała podpowiedź: szukajcie w wywrotowych recenzjach Gastronomii. Odpowiedź proszę przesłać na adres: justyna.baranska@wywrota.pl w temacie wiadomości, wpisując: Gastronomia. Czekamy na Was do piątkowego poranka!