Polsko-japońskie warsztaty kulinarne

Anonimowy Użytkownik
Anonimowy Użytkownik
Kategoria podróże · 26 stycznia 2017

Pierogi ruskie w japońskim cieście gyoza, deser z herbatą matcha, natto z kaszą jaglaną – o tajnikach japońskiej kuchni opowie autorka bloga Coutellerie.

 

Celem spotkania będzie wskazanie cech wspólnych oraz rozbieżności w narodowych kuchniach Polski i Japonii, rozmowy o kulinarnych obyczajach obu krajów i zapoznanie ich ze sobą. W programie przedstawienie i degustacja japońskich składników - zarówno bazowych, jak i tych mniej znanych, a następnie wkomponowanie ich w tradycyjne dania kuchni polskiej.

 

Warsztaty zakończą się ucztą pełną przygotowanych specjałów. Na gości czekać będą też zupa miso na polskim rosole, porcja natto z kaszą jaglaną oraz japońskie herbaty. Każdy wróci do domu z certyfikatem ukończenia warsztatów i słodkim upominkiem.

 

I tura o godzinie 12:00

II tura o godzinie 17:00

Czas trwania ok. 4 godziny / warsztat

 

Obowiązują zapisy: rezerwacje@ethnomuseum.pl, tel. 22 696 53 80