FOOD DESIGN
termin: 30.07.2011 oraz 13.08.2011 r.
Miejsce: Rondo Sztuki
Prowadząca: Patrycja Walter
Dwa weekendy w Rondzie Sztuki upłyną pod znakiem Food Designu. Gotowanie potrafi być sztuką, a także projektowaniem. Na warsztatach dla tych nieco starszych prowadząca przedstawi temat Europejskich gier stołowych. (Elementy gier w postaci jadalnej składających się ze śląskich produktów.)
Patrycja Walter z wykształcenia animator społeczno-kulturalny, z zamiłowania kucharka specjalizująca się w śląskiej kuchni fusion i food designie. Trendsetterka aranżacji stołowych i nowinek kulinarnych. Jej pierwsze warsztaty kulinarne odbyły się podczas imprezy Babski Design w Zamku Sztuki i Przedsiębiorczości w Cieszynie. Autorka wielu menu m.in. : dla polsko-niemieckiej konferencji na temat designu w Ludwigsuburgu, Guck mal! Shlesien w Dusseldorfie oraz imprez okolicznościowych i pokazów mody. Publikowała m.in w Architekturze- Murator, Gazecie Wyborczej, Echu Miasta. Na co dzień prowadzi własne bistro.
Rekrutacja
Zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach Patrycji Walter osoby, dla których „jedzenie” jest pasją, lubią towarzystwo oraz pogaduchy i są stosunkowo cierpliwe. Warsztaty kierujemy do 2 grup: 30 lipca odbędą się zajęcia dla dzieci (są jeszcze wolne miejsca!) natomiast 13 sierpnia dla dorosłych (zapisy zakończone!)
Prosimy o wysłanie do nas wypełnionego formularza zgłoszeniowego. Na zgłoszenia czekamy do 20 lipca.
Przewidywana ilość uczestników:
grupa dla dzieci: 10 osób (dzieci w wieku szkolnym) formularz zgłoszeniowy do ściągnięcia tutaj
(Pliki należy ściągnąć za pomocą szarego przycisku z napisem "Free-download" znajdującego się w prawym dolnym rogu strony)
Na zgłoszenia czekamy do 20 lipca. Ilość uczestników ograniczona.
Zgłoszenia (wypełniony i podpisany formularz zgłoszeniowy) prosimy wysyłać na adres: zapisy.takk@gmail.com wraz z dopiskiem w tytule:FOOD DESIGN - dorośli/dzieci lub dostarczyć do siedziby Ronda Sztuki.
Udział w warsztatach bezpłatny